Research Group for Neuromorphic Computing
Introduction
The Research Group for Neuromorphic Computing develops advanced neural-network based algorithms, software libraries, and systems with the new generation of computing chips – brain-inspired neuromorphic sensing and computing hardware. We focus on perception, motion planning, and control for robotic actuators with applications in life sciences: healthcare, agriculture, food processing, and smart environments. We follow a human-centered design approach to develop new generation of physical AI systems that are power-efficient, adaptive, and safe.
Expertise
- Neuromorphic computing hardware and algorithms
- Event-based vision
- Robotics: Motion planning, control, SLAM
- Efficient machine learning and AI
- Dynamical systems, cognitive architectures
Areas of application
- Assistive robotics in healthcare, agriculture, food processing, smart environments
- Machine vision in healthcare, agriculture, food processing, smart environments
- Continual learning and adaptive systems
- Robot safety, human-robot interaction
Collaborations and partners
Engagement in teaching
Our research group includes teaching engagements at BSc and MSc level as well as in continuing education.
Our Team
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ZHAW Life Sciences und Facility Management
FS Cognitive Computing in Life Sciences
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ZHAW Life Sciences und Facility Management
FG Neuromorphic Computing Group
Schloss 1
8820 Wädenswil -
ZHAW Life Sciences und Facility Management
FG Neuromorphic Computing Group
Current projects
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Bestimmung von Reduktionsfaktoren für Photovoltaik-Dachpotenzial
Sonnendach.ch wird aktuell vom BFE bezüglich der solaren Einstrahlung und die Dachflächen überarbeitet und erneuert. Gleichzeitig soll mit dem vorliegenden Projekt das auf Schweizer Dächern vorhandene Potenzial für PV-Strom aktualisiert und die Genauigkeit verbessert werden. Bedingt durch die Grösse von ...
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PE(K)O Sustain – Physikalisch modifizierte Öle als nachhaltige Alternative zu tropischen Fetten für die Back- und Süsswarenindustrie
In diesem Projekt sollen tropische Fette für die Anwendung in Mürbeteig und Schokoladenfüllungen durch Sonnenblumen- und/oder Rapsöl ersetzt werden, indem diese physikalisch modifiziert werden.