Publications

Institute for Food and Beverage Innovation

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Ausgewählte Aspekte des totalrevidierten schweizerischen Lebensmittelrechts

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Referat anlässlich der Frühjahrstagung 2017 der Vereinigung der Backbranche (06.03.2017)

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Bacteriophages for the control of pathogenic bacteria

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BioTech 2017 Conference, Prague, Czech Republic, Vortrag, June 13.-17..

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Engineering of bacteriophages Y2::dpoL1-C and Y2::luxAB for efficient control and rapid detection of the fire blight pathogen, Erwinia amylovora

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Applied and Environmental Microbiology, 83, 12. e00341-17. Peer reviewed.

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Haptische Sensorik als Dolmetscherin für mehr Kundenzufriedenheit

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In: Forum Cosmeticum. Kongress. (12. Mai 2017). Basel: SWISS SCC, DGK, GöCH.

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Rüstabfälle - Vergleich Gastronomie und Verarbeitungsindustrie

: Poster.

In: 54. wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung. Kiel: DGE.

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Sensorische Produkteigenschaften und Präferenzbildung

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In: 7. Fresenius Kosmetiktagung. Tagung. (31. März 2017). Mainz (D): Die Akademie Fresenius.

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Sensory Measurement—Evaluation and Testing of Cosmetic Products

: (Chapter 37).

In: Kazutami Sakamoto; Robert Lochhead; Howard Maibach; Yuji Yamashita (Hg.). Cosmetic Science and Technology. Theoretical Principles and Applications. (617-633). Amsterdam, Oxford: Elsevier. Peer reviewed.

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TetR-dependent gene regulation in intracellular Listeria monocytogenes demonstrates the spatiotemporal surface distribution of ActA

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Molecular Microbiology, 105, 3. 413-425. Peer reviewed.

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Zukunftsfähiges, gesundes Essen: Was Konsumenten tun können.

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Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin , 2 21-24.

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A lab-scale model system for cocoa bean fermentation

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In: International Conference on Food Microbiology 2016 (8.-10.8.), Birmingham, UK

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Aber bitte glutenfrei! Sind die Deutschen essgestört?

: Radiointerview.

In: Radioiunterview SWR2. (11.1.2016). SWR2: SWR2.

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Application of palladium-based oxygen scavenger to extend the shelf life of bakery products

: Kongress.

In: 6th International Symposium on Food Packaging - Scientific Developments Supporting Safety and Innovation. Symposium (18. März 2016). Barcelona: ILSI.

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Associations between domains of physical activity, sitting time, and different measures of overweight and obesity

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Preventive Medicine Reports, 3, 2016. 177-184. Peer reviewed.

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Der "Menü-Nachhaltigkeits-Index"

: Ökologische und gesundheitliche Beurteilung von Speisen in der Ausser-Haus-Verpflegung.

Ernährungs Umschau, 10, 63. 198-205. Peer reviewed.

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Energieeffizienz des Brotbackprozesses

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Cereal Technology, 01. 4-11. Peer reviewed.

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Energieeffizienz des Brotbackprozesses Teil 2

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Cereal Technology , 02. 75-82. Peer reviewed.

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Energieverbrauch bei der Kernobstlagerung

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Obst- und Weinbau, 152, 22. 12-16.

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Engineered phages for efficient control and rapid detection of viable Erwinia amylovora cells

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In: Viruses of Microbes Conference. Vortrag. Liverpool: 18.-22. Juli.