Marc Schmid

Marc Schmid
ZHAW
School of Management and Law
Center for International Industrial Solutions
Theaterstrasse 17
8400 Winterthur
Persönliches Profil
Leitungsfunktion
- Stv. Zentrumsleitung Center for International Industrial Solutions
Tätigkeit an der ZHAW als
Senior Project Manager
Dozent
Aus- und Fortbildung
Master of Science in Lebensmittelwissenschaft, 1994, ETH Zürich.
Master Technology Enterprises, General Management Program, 2010, IMD Lausanne.
Supply Chain Excellence Leadership Program, 2011, Georgia Institute of Technology Atlanta.
Beruflicher Werdegang
Technical Director, Beverage Partners Worldwide AG (2005-2017)
R&D and Quality Assurance Manager, Mövenpick Foods Switzerland LTD (2004-2005)
Technical Director, Optima Environnment SA (2003-2004)
Technical Support Manager, Firmenich SA (1998-2002)
Food Technologist,Carma-Pfister AG (1997-1998)
Mitglied in Netzwerken
Projekte
- 3D-Gedruckte Transdermale Verabreichungssysteme / Co-ProjektleiterIn / Projekt laufend
- Close the Ploop / ProjektleiterIn / Projekt abgeschlossen
- Rückblick, Ausblick, Weitblick: Arbeitswelt 4.0 in der Schweizer MEM-Branche / Teammitglied / Projekt abgeschlossen
Publikationen
-
Kind, Nina; Eckert, Anne; Steinlin, Célia ; Fegert, Jörg M.; Schmid, Marc,
2018.
Psychoneuroendocrinology.
2018(94),
S. 11-16.
Verfügbar unter : https://doi.org/10.1016/j.psyneuen.2018.05.001
Biomarkers of antioxidant status following ingestion of green teas at different polyphenol concentrations andantioxidant capacity in human volunteers.
Monia Pecorari, Debora Villan, Maria Francesca Testa, Marc Schmid and Mauro Serafini.
Mol. Nutr. Food Res. 2010, 54, 1–6
Effect of acute consumption of oolong tea on antioxidant Parameters in healthy individuals.
Débora Villaño, Daniele Lettieri-Barbato, Fiorella Guadagni, Marc Schmid, Mauro Serafini.
Food Chemistry 132 (2012) 2102–2106