Alle Publikationen im Departement Life Sciences und Facility Management
-
Babbi, Manuel; Schmit, Françoise,
2023.
Reussschlaufe Hegnau – ein Paradies für Wasserkäfer.
Umwelt Aargau.
(92), S. 53-56.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27980
-
Wrase, Isabelle; Haase, Matthias; Wang-Speiser, Zifei,
2023.
Frontiers in Sustainability.
4(1163394).
Verfügbar unter: https://doi.org/10.3389/frsus.2023.1163394
-
Altermatt, Florian; Carraro, Luca; Antonetti, Manuel; Albouy, Camille; Zhang, Yan; Lyet, Arnaud; Zhang, Xiaowei; Pellissier, Loïc,
2023.
Environmental DNA.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1002/edn3.430
-
Döring, Michael; Tonolla, Diego; Antonetti, Manuel,
2023.
In:
Slovenian Water Days, Rimske Toplice, Slovenia, 24-25 May 2023.
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27937
-
Gerber, Nicole; Merkle, Thorsten,
2023.
Improving residents’ wellbeing in senior citizen homes with more individualized food services [Paper].
In:
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science.
CIB W070 Conference on Facility Management and Maintenance 2023, Trondheim, Norway, 8-11 May 2023.
IOP Publishing.
S. 012016.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1088/1755-1315/1176/1/012016
-
Schmitter, Paul; Kirecci, Ilyas; Gatziu Grivas, Stella; Hanne, Thomas; Beck, Chantal,
2023.
Transformation Compass für nicht-medizinische Supportprozesse (DE).
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27958
-
Felder, Beat; Grüter, Roman; Schumacher, Peter,
2023.
Luzern : moderner Weinbaukanton mit Potenzial.
Obst- und Weinbau.
2023(6), S. 6-9.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27784
-
Burkhalter, Linda; Itten, René,
2023.
Ein längeres Leben für Smartphones & Co.
In:
ZHAW sustainable Lunch, online, 24. April 2023.
-
Seidel, Stefan; Maschke, Rüdiger; Mozaffari, Fruhar; Eibl-Schindler, Regine; Eibl, Dieter,
2023.
Bioengineering.
10(4), S. 478.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.3390/bioengineering10040478
-
Bacci, Marco; Sukys, Jonas; Reichert, Peter; Ulzega, Simone; Albert, Carlo,
2023.
A comparison of numerical approaches for statistical inference with stochastic models.
Stochastic Environmental Research and Risk Assessment.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1007/s00477-023-02434-z
-
Blank-Pachlatko, Jonathan; Kulli Honauer, Beatrice; Edelkraut, Kirsten; et al.,
2023.
Herausforderung alpiner Renaturierungen : markante Unterschiede in Vegetation, Bakterien und Boden.
IUNR Magazin.
2023(1), S. 16-17.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27700
-
Li, Leilei; Kaufmann, Moritz; Makechemu, Moffat; Van Poucke, Christof; De Keyser, Ellen; Uyttendaele, Mieke; Zipfel, Cyril; Cottyn, Bart; Pothier, Joël F.,
2023.
Assessment of transcriptional reprogramming of lettuce roots in response to chitin soil amendment.
Frontiers in Plant Science.
14(1158068).
Verfügbar unter: https://doi.org/10.3389/fpls.2023.1158068
-
Apsley, Abner T.; Domico, Emma R.; Verbiest, Max A.; Brogan, Carly A.; Buck, Evan R.; Burich, Andrew J.; Cardone, Kathleen M.; Stone, Wesley J.; Anisimova, Maria; Vandenbergh, David J.,
2023.
A novel hypervariable variable number tandem repeat in the dopamine transporter gene (SLC6A3).
Life Science Alliance.
6(4), S. e202201677.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.26508/lsa.202201677
-
Bühler, Devi; Lüthi, Laila; Jenny, Annette,
2023.
KREIS-Haus : Schlussbericht Projektphase 2021 - 2022.
Wädenswil:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27805
-
Bergmann, Alan J.; Breitenbach, Milena; Muñoz, Celine; Simon, Eszter; McCombie, Gregor; Biedermann, Maurus; Schönborn, Andreas; Vermeirssen, Etiënne L.M.,
2023.
Food Packaging and Shelf Life.
36(101052).
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2023.101052
-
Rohrer, Jürg; Zeyer, Christian,
2023.
Wädenswil:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-2457
-
Müller, Urs; Jenny, Annette,
2023.
Citizen-Science-Projekte mit Wirkung.
In:
2. Schweizer Citizen-Science-Konferenz (CitSciHelvetia) «Citizen Science – Wirkung durch Partizipation», Solothurn, Schweiz, 29.-30. März 2023.
-
Arend, Lavinia N.V.S.; Bergamo, Ricardo; Rocha, Fabiano B.; Bail, Larissa; Ito, Carmen; Baura, Valter A.; Balsanelli, Eduardo; Pothier, Joël F.; Rezzonico, Fabio; Pilonetto, Marcelo; Smits, Theo H.M.; Tuon, Felipe Francisco,
2023.
Dissemination of NDM-producing bacteria in Southern Brazil.
Diagnostic Microbiology and Infectious Disease.
106(2), S. 115930.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1016/j.diagmicrobio.2023.115930
-
Ulzega, Simone; Albert, Carlo,
2023.
In:
3rd biennial meeting of the ISBA Section on Bayesian Computation (Bayes Comp), Levi, Finnland, 15-17 March 2023.
-
Rohrer, Jürg; Wild, Michael; Stocker, Nicolas; Siegwart, Muriel,
2023.
Wädenswil:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-2529
-
Hagenbuch, Reto; Wildhaber, Tobias,
2023.
Biodiversität und Landschaftsqualitäten im Siedlungsgebiet fördern.
N+L Inside.
2023(1), S. 35-36.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27319
-
Hagenbuch, Reto; Wildhaber, Tobias,
2023.
Mehr Biodiversität im Siedlungsgebiet.
Schweizer Gemeinde.
2023(3), S. 39.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-27565
-
Rohrer, Jürg,
2023.
Alpine Photovoltaik : weshalb wo und wie?.
In:
2. Swissolar Fachveranstaltung alpine Solarkraftwerke, Landquart, Schweiz, 22. Februar 2023.
Verfügbar unter: https://www.youtube.com/watch?v=ZNXVJkONUWI
-
Gertz, Christian; Aladedunye, Felix; Popp, Martin; Matthäus, Bertrand,
2023.
The impact of fat deterioration on formation of acrylamide in fried foods.
European Journal of Lipid Science and Technology.
125(4), S. 2200144.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1002/ejlt.202200144
-
Ullrich, Lisa; Casty, Bettina; André, Amandine; Hühn, Tilo; Chetschik, Irene; Steinhaus, Martin,
2023.
Influence of the cocoa bean variety on the flavor compound composition of dark chocolates.
ACS Food Science & Technology.
3(3), S. 470-477.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.2c00418