Publications
Institute for Food and Beverage Innovation
The publications are arranged according to their topic:
Process design ¦ food chemistry ¦ food perception ¦ food technology ¦ packaging ¦ QM and food law ¦ food microbiology ¦ food biotechnology ¦ nutrition
Food chemistry
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Food perception
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Cezanne, Marie-Louise; Kinner, Mathias; Popp, Martin; Bongartz, Annette; Kleinert, Michael,
2015.
.
In:
Keil, Hildegard, ed.,
Bäckereitechnologie: Forschung und Innovationen.
Hamburg:
f2m foodmultimedia.
pp. 90-97.
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Bartsch, Silke; Brombach, Christine; Winkler, Gertrud,
2015.
The role of internet recipes in cooking [paper].
In:
Krawczyk-Wasilewska, Violetta; Lysaght, Patricia, eds.,
Food and the internet : proceedings of the 20th International Ethnological Food Research Conference, Department of Folklore and Ethnology, Institute of Ethnology and Cultural Anthropology, University of Lódz, Poland, 3 – 6 September 2014.
20th International Ethnological Food Research Conference, Lódz, Poland, 3-6 September 2014.
Frankfurt am Main:
Peter Lang.
pp. 33-43.
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Brombach, Christine; Pfau, Claudia; Pipas, Maxine; Ziesemer, Katrin; Bergheim, Ina; Petry, Heidi; Kofler, Andrea,
2015.
Verpflegungssituation und ambulante Mahlzeitendienste in der Schweiz : die VERLA-Studie.
In:
52. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, Halle, Deutschland, 11.-13. März 2015.
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Brombach, Christine,
2015.
Wirksame Interventionen zu Ernährung im Alter : Empfehlungen und Best Practice.
In:
4. Netzwerktagung: VIA - Best Practice Gesundheitsförderung im Alter: Auf dem Weg vom Projekt zum Programm, Bern, 10. November 2015.
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Brombach, Christine,
2015.
Über Gewicht im Alter : Lebensqualität, Langlebigkeit und kulturelle Normen.
In:
Tagung des Arbeitskreises Ethnologie und Medizin, Heidelberg, Deutschland, 1. Oktober 2015.
Food technology
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Müller, Claudia,
2013.
Nachhaltigkeit : Grundlagen und Strategien am Beispiel der Wertschöpfungskette Brot.
In:
12. Backforum der Vereinigung der Backbranche VDB, Kartause Ittingen, Warth-Weiningen, 10.-11. März 2013.
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Buchli, Jürg,
2013.
Nachhaltigkeit in der Ernährungswirtschaft.
In:
Thurgauer Technologieforum, Tägerwilen, 29. Oktober 2013.
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Buchli, Jürg; Müller, Claudia,
2013.
Neue Fachstelle für Nachhaltigkeit und Energie am ILGI.
Lebensmittel-Technologie.
46(1-2), pp. 12-13.
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Sych, Janice Marie; Popp, Stephan; Bongartz, Annette; Mathias, Mathias; Grattepanche, Franck,
2012.
The important role of sensory evaluation in the development of novel multifunctional ingredients [poster].
In:
5th European Conference on Sensory and Consumer Research, Bern, Switzerland, 9-12 September 2012.
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Grabherr, Patrizia Margrith; Brombach, Christine; Müller, Claudia,
2012.
Entwicklung eines „Menü-Nachhaltigkeits-Index“ für die Schweizer Gemeinschaftsgastronomie [poster].
In:
Abstractband zum 49. Wissenschaftlichen Kongress der DGE.
49. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, München, Deutschland, 14.-16. März 2012.
Bonn:
Deutsche Gesellschaft für Ernährung.
Proceedings of the German Nutrition Society ; 17.
Packaging
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QM and food law
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Food microbiology
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Food biotechnology
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Nutrition
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Brombach, Christine,
2016.
One size does not fit all : determinants of portion size in various settings.
In:
Institutskolloquium, Institut für Ernährungswissenschaften, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Jena, Deutschland, 6. Januar 2016.
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Wanner, Miriam; Martin, Brian W.; Autenrieth, Christine S.; Schaffner, Emmanuel; Meier, Flurina; Brombach, Christine; Stolz, Daiana; Bauman, Adrian; Rochat, Thierry; Schindler, Christian; Kriemler, Susi; Probst-Hensch, Nicole,
2016.
Preventive Medicine Reports.
3, pp. 177-184.
Available from: https://doi.org/10.1016/j.pmedr.2016.01.007
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Brombach, Christine,
2016.
Haushalt in Bildung & Forschung.
2016(3), pp. 97-110.
Available from: https://doi.org/10.3224/hibifo.v5i3.9
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Buchli, Jürg; Aus der Au, Philipp; Kinner, Mathias; Kleinert, Michael,
2016.
Energieeffizienz des Brotbackprozesses.
Cereal Technology (Getreidetechnologie).
2016(1), pp. 4-11.
Available from: https://doi.org/10.23789/1869-2303
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Buchli, Jürg; Aus der Au, Philipp; Kinner, Mathias; Kleinert, Michael,
2016.
Energieeffizienz des Brotbackprozesses : Teil 2.
Cereal Technology (Getreidetechnologie).
2016(2), pp. 75-82.
Available from: https://doi.org/10.23789/1869-2303