Delete search term

Header

Quick navigation

Main navigation

Prof. Dr. Christine Brombach

Prof. Dr. Christine Brombach

Prof. Dr. Christine Brombach
ZHAW School of Life Sciences and Facility Management
Research Group for Food Perception
Schloss
8820 Wädenswil

+41 (0) 58 934 56 86
christine.brombach@zhaw.ch

Personal profile

http://www.zhaw.ch/ilgi/sensorik

Professional development teaching

CAS Food Sensory and Consumer Research

CAS Food Sociology and Nutrition

Membership of networks

Projects

Publications

Articles in scientific journal, peer-reviewed Book parts, peer-reviewed Conference contributions, peer-reviewed Other publications Oral conference contributions and abstracts Publications before appointment at the ZHAW

Brombach, C. (2007) Veränderte Esskultur: mögliche Auswirkungen und Konsequenzen für Kinder. Vermittlung von Esskultur und Food Literacy zur Prävention von Übergewicht. LCI Moderne Ernährung Heute 2, Juni 2007, 1-5

Brombach, C. (2007) Overview on Rationales of Nutritional Surveys in German Speaking Countries as Basis for Nutrition Policy Making. In: Abstracts Sixth Annual Conference of the International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity, page 106, June 20-23, Oslo, Norway

Brombach, C. (2007) Esskultur: was wir essen ist kulturell bestimmt. Newsletter Hauswirtschaft Schweiz 1, März 2007, 9-11

Brombach, C. et al (2006) Die Nationale Verzehrsstudie II. Ernährungs-Umschau 53 (2006) Heft 1, 4-9

Brombach, C. (2005) Der „Lange Arme“ der Familie- am Beispiel des Kochens. Ernährung im Fokus, 07/05, 201-207

Brombach, C. (2004) Die neue Nationale Verzehrsstudie (NVS II) Ernährungs-Umschau 51 (2004) Heft 5, 204

Brombach, C. (2003) Ob angeboren oder kulturell geprägt Ernährung hängt auch vom Geschlecht ab. Der Allgemeinarzt 17/2003 1322-1324

Brombach, C. (2003) Lebenskunst des Südens. Mediterrane Kost. UGB-Forum 1/03:13-15

Brombach, C. (2003) Langlebigkeit durch eine mediterrane Kostform: Dem Mythos der Mittelmeerdiät auf der Spur. In: Landwirtschaftliches Wochenblatt LW 34/2003: VII

Brombach, C. (2003) Hausmannskost nach wie vor beliebt. In: Landwirtschaftliches Wochenblatt LW 26/2003:IV-V

Brombach, C. (2003) Gender und Ernährung Ernährungsinformation der CMA 02/03:3-5

Brombach, C. (2003) Gemeinsam oder einsam – Familienmahlzeiten heute Eurotoque, Hirzel Verlag

Brombach, C. (2003) Das Mahlzeitenverhalten von Familien im Verlauf von 3 Generationen. Ernährung im Fokus 3: 130-135

Brombach, C. (2002) Meal patterns of women over 65 years – the EVA-Study. In: Butijn, C.A.A. et al. (Eds) Changes at the other end of the chain. Everyday consumption in a multidisciplinary perspective. Shaker Publishing, Maastricht, The Netherlands, p.49-57

Brombach, C. (2002) Der ganz normale Essalltag?! Prolegomena zu einer Untersuchung von Essen und Trinken im Familienalltag HuW 4: 169-175

Brombach, C. (2002) Buchrezension: Thimm, E.: Ausgrenzung mit Stil. Über den heutigen Umgang mit Benimmregeln. In: IAKE, Mitteilungen, 9/2002, 50-51

Brombach, C. (2001) The EVA-Study: Nutrition Behaviour in the Life Course of Elderly Women. Journal of Nutrition, Health & Aging 5, S. 261-262

Brombach, C. (2001) The EVA-Study: Meal Patterns of Women over 65 Years. Journal of Nutrition, Health & Aging 5, S. 263-265

Brombach, C. (2001) Mahlzeit – Familienzeit? Mahlzeiten im heutigen Familienalltag. In: Ernährungs-Umschau 48/6S. 238-242

Brombach, C. (2001) Koch- und Essgewohnheiten im Verlauf des Lebens. In: Leonhäuser, I.U., Berg, I. (Hrsg.) Lebensstile & Alter. 14. Symposium Wissenschaft und Ernährungspraxis. Bingen, 2001, S.58-62

Brombach, C. (2001) Essen ältere Frauen anders? Selbsteinschätzung älterer Frauen zu ihrem Trink- und Essverhalten. In: Proceedings of the German Nutrition Society, Vol. 3, S. 47 Abstracts zum 38. Wissenschaftlichen Kongress der DGE (Hrsg.) Giessen, 2001

Brombach, C. „...Mama, was gibt es heute zu essen?...“ Stellenwert und Bedeutung von Essen und Trinken im Familienalltag. In: Proceedings of the German Nutrition Society, Vol. 3, S.16. Abstracts zum 38. Wissenschaftlichen Kongress der DGE (Hrsg.) Giessen, 2001

Brombach, C. (2000) The EVA-Study: nutrition behaviour in the life course of elderly women“. In: Revista Espanola de Geratría Gerontología, Vol 35, Num 6, Nov/Dec 2000, S. 379

Brombach, C. (2000) The EVA-Study: Meal patterns of women over 65 years. In: Revista Espanola de Geratría Gerontología, Vol 35, Num 6, Nov/Dec 2000, S. 379

Brombach, C. (2000) Mahlzeit – (H)Ort der Familie?! Eine empirische Deskription von Familienmahlzeiten In: Internationaler Arbeitskreis für Kulturforschung des Essens. Mitteilungen Heft 7, Dezember 2000, S. 2-13

Brombach, C. Ernährungsverhalten im Lebensverlauf von Frauen über 65 Jahren – Die EVA-Studie. Verbraucherdienst 44 (12) 1999: 317-321

Bodenstedt, A. A.; Brombach, C. (1993) Essen und Wissen - Risiko und Gefahr in der postmodernen Gesellschaft. Curare, Zeitschrift für Ethnomedizin und transkulturelle Psychiatrie. Vol 16, 3+4, 243-255