Publications

Centre for Nutrition

().

Aber bitte glutenfrei! Sind die Deutschen essgestört?

: Radiointerview.

In: Radioiunterview SWR2. (11.1.2016). SWR2: SWR2.

; ; ().

Vitamin B12 Physiology, Production and Application, Chapter 6 Industrial Biotechnology of Vitamins, Biopigments, and Antioxidants

: in Book: Industrial Biotechnology of Vitamins, Biopigments, and Antioxidants.

Winheim: Wiley-VCH .

; ; ().

Development of functional products with dried micro-algae: consumer acceptance and nutritional benefits

: Poster.

In: European Nutritional Conference . Berlin: FENS. Peer reviewed.

; ; ().

Development of functional products with dried micro-algae: consumer acceptance and nutritional benefits, Poster.

.

In: European Nutritional Conference . Berlin: FENS. Peer reviewed.

().

Esskultur heute: Zwischen Infantilisierung und Selbstbestimmung

: Vortrag.

In: Vortragsreihe an der Universität München. Vortragsreihe. (10.06.2015). München: Universität München.

().

Forum Gesundheit Luzern

: Podiumsdiskussion.

In: Podiumsdiskussion Forum Gesundheit Luzern. Öffentliche Veranstaltung. (28.05.2015). Luzern: Luzern.

; ; ; ; ; ().

Gesundheitliche Aspekte des Fleischkonsums

: Eine Stellungnahme der Eidg. Ernährungskommission zur aktuellen epidemiologischen Datenlage.

SCHWEIZERISCHES MEDIZIN-FORUM, 15, 24. 566-572.

().

Gleiche Chancen für alle Kinder? Stärkung eines gesunden Ernährungsstils

: Fachreferat.

In: Fachtagung Gesundheit. Tagung. (2.10.2015). Dresden: Sächsische Landesvereinigug für Gesundheitsförderung e.V..

; ; ; ; ; ().

Health Risks Associated with Meat Consumption: A review of Epidemiological Studies

.

Int. J. Vit. and Nutr. Res., 85, 1-2. 70-78. Peer reviewed.

().

Aber bitte keine Seniorenprodukte!

: Tagungsreferat.

In: 8. DLG-Lebensmitteltage. In jeder Lebensphase das passende Produkt?. (26.9.2013). Stuttgart: DLG.

; ; ().

Das Essverhalten von Frauen über 65 Jahren - Entwicklung und Einflussfaktoren im Laufe des Lebens bei Frauen der Geburtenjahrgänge 1927-1947

: eine qualitative Studie.

Proceedings of the German Nutrition Society, Abstractband zum 51. Wissenschaftlichen Kongress, 19. 51. Peer reviewed.

().

Defining nutrition competence - is a conceptual framework possible?

: Poster.

In: Proceedings of the German Nutrition Society. Abstractband zum 51. Wissenschaftlichen Kongress. (87). Paderborn (D): DGE.

; ; ; ().

Drei Generationen - was bleibt und was sich ändert

: Eine qualitative Studie zum Essverhalten bei Kindern, Eltern und Grosseltern.

Proceedings of the German Nutrition Society, 51. Abstractband zum 51. Wissenschaftlichen Kongress, 19. 69. Peer reviewed.

().

Essen und Trinken im Alter

: Ratgeber für Pflegekräfte.

aid infodienst, in Druck

; ; ; ().

Estimation of Critical Vitamins in Seniors by Food Frequency Questionnaire and Lifestyle

: Poster.

In: 9th International Congress Taste Nutrition Health. (April 3,4). Dijon, France: Vitagora.

; ; ; ().

Healthy aging: implementation of a community based senior panel

: Posterbeitrag.

In: Gerontologiekongress. (30.1.2014). Fribourg: Gerontologiekongress.

; ; ; ().

Novel bio-ingredient containing folate and B12 by fermentation of co-cultures of lactic acid bacteria and propionibacteria for use in bakery products

: oral presentation.

In: 3rd International Vitamin Conference. Kongress. (12.-15.5.). Washington DC/USA: IVC.

; ().

Von Wurstsalat und Weltfrieden

.

ZEIT Wissen, 01/2014.

; ; ; ; ; ().

Development of multifunctional bakery bio-ingredients containing two important vitamins, folate and B12

: Oral presentation.

In: International Congress of Nutrition 2013. Granada, Spain: IUNS and SEN.

; ().

Ein Löffel fürs Herz, einer für die Gefässe

: Interview for Publication.

In: Kraft & Saft: Rubrik Wissen & Technik. (pp 16-17). Zurich: Kraft & Saft.