Regina Zoller

Regina Zoller
ZHAW
School of Life Sciences and Facility Management
Centre for Quality Management and Food Law
Einsiedlerstrasse 32
8820 Wädenswil
Personal profile
Position at the ZHAW
Research Associate
Center for Quality Management and Food Law
www.zhaw.ch/ilgi/qm-lebensmittelrecht/
Expertise and research interests
/ QM systems and certifications in food business operations (e.g., food safety management systems according to ISO/FSSC 22000, IFS, BRC, ISO 9001;continuous improvement; business excellence)
/ Lean Management focusing continuous improvment and moderation in food factories
/ Auditing Management systems (ISO 19011)
/ Self supervision concepts according to food law requirements (inluding prerequisites, HACCP)
/ In-house training and instruction for food factories
Educational background
transactional analysis TA Luzern, basic training (2017 - 2019)
Master of Science ETH in Food Science (1998 - 2004)
Teacher primary and secondary level 1984 - 1988)
Professional milestones
Research Associate ZHAW since 2007
Factory Quality Management Manager, Frutarom Switzerland Ltd., Wädenswil, (2004 - 2007)
Industrial Placement: Product development, Hero; Flavour analytik Emil Flachsmann AG; Factory dairy products, Fuchs & Co.AG (2001 - 2002)
Teaching assignment Primary School (1991 - 1998)
Musician Fiera Brandella since 1988
Membership of networks
- SGLWT (Schweizerische Gesellschaft für Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie)
- ETH Alumni Vereinigung
- Alumni Sinfonieorchester Zürich
Projects
- Auditmethodik und HACCP Teambildung / Project leader / Project completed
- Online-Schulung und In-house Coaching für HACCP-Konzept von Milchprodukten / Project leader / Project completed
- Rechtlich geforderte Selbstkontrolle mit Fokus auf das Element «gute Verfahrenspraxis» / Project leader / Project completed
- Beratung und Schulung HACCP-Konzept (Fruchtverarbeitung) / Project leader / Project completed
- Anforderungen und Herausforderungen an die GMP (Good Manufacturing Practice) in der Herstellung und Verarbeitung von Produkten mit Lebensmittelkontakt / Project leader / Project completed
- Auditmethodik ISO 19011 für interne Auditorinnen und Auditoren in der Lebensmittelindustrie (Convenience-Produkte)- In-House Coaching / Project leader / Project completed
- In-House Training Moderation und kontinuierlicher Verbesserungsprozess (KVP)/KAIZEN / Project leader / Project completed
- „Food Safety - Anforderungen und Herausforderungen in der Zusammenarbeit mit der Lebensmittelindustrie“ – Weiterbildung für Mitarbeitende im Maschinen- und Anlagenbau / Project leader / Project completed
- Einführung des kontinuierlichen Verbesserungsprozesses (KVP) in einer Lebensmittel-Produktion mit Einbezug der Mitarbeitenden / Team member / Project completed
- Validierung der HACCP-Pläne und HACCP-Audit von verschiedenen ungekühlt haltbaren kulinarischen Saucen / Team member / Project completed
Publications
-
Zoller, Regina,
2021.
Management und Qualität.
2021(3-4), pp. 15-17.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-22788