Bettina Röcker

  Bettina Röcker

Bettina Röcker
ZHAW Life Sciences und Facility Management

bettina.roecker@zhaw.ch

Persönliches Profil

Tätigkeit an der ZHAW als

Wissenschaftliche Assistentin
Verpackungstechnologie/ Verfahrenstechnik
Institut für Lebensmittel- und Getränkeinnovation

www.zhaw.ch/ilgi/technologie

Arbeits- und Forschungsschwerpunkte, Spezialkenntnisse

Aktive sauerstoffzehrende Verpackungen

Master Thesis (ZHAW Wädenswil, 2016):
Inactivation of Palladium-based Oxygen Scavenger by Volatile Sulphur Compounds Present in the Headspace of Packaged Food

Bachelor Thesis (University College Cork, 2014):
Application of antifungal lactic acid bacteria in gluten-free sourdough bread to improve the microbial shelf life

Aus- und Fortbildung

2014-2017 Master of Science in Food and Beverage Innovation, ZHAW Wädenswil
2010-2014 Bachelor of Science in Lebensmitteltechnologie, ZHAW Wädenswil

Mitglied in Netzwerken

Projekte

Mitarbeit an folgenden Projekten

Publikationen

; Röcker, Bettina,

2017.

Active packaging applications for food

.

Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.

Verfügbar unter: https://doi.org/10.1111/1541-4337.12322

; Röcker, Bettina,

2016.

Intelligente und smarte Verpackungen

.

Lebensmittel-Industrie : Fachmagazin für das Managenment der Nahrungsmittel- und Getränkeindustrie.

1/2,

S. 19.

Verfügbar unter: http://www.lebensmittelindustrie.com/archiv-redaktion/2016/ausgabe-12/intelligente-und-smarte-verpackungen/

Beiträge, peer-reviewed

; ; ; ; ().

Inactivation of Palladium-based Oxygen Scavenger System by Volatile Sulphur Compounds Present in the Headspace of Packaged Food

.

Packaging Technology and Science, IAPRI Conference Paper., 30. 427-442. Peer reviewed.

; ; ().

Development of Palladium-based Oxygen Scavenger: Optimization of Substrate and Palladium Layer Thickness

.

Packaging Technology and Science, 28, 710-718. Peer reviewed.

Beiträge, nicht peer-reviewed

; ; ; ; ().

Application of palladium-based oxygen scavenger to extend the shelf life of bakery products

: Kongress.

In: 6th International Symposium on Food Packaging - Scientific Developments Supporting Safety and Innovation. Symposium (18. März 2016). Barcelona: ILSI.

Publikationen vor Tätigkeit an der ZHAW

Claudia Axel, Bettina Röcker, Brid Brosnan, Emanuele Zannini, Ambrose Furey, Aidan Coffey, Elke K. Arendt.
Application of Lactobacillus amylovorus DSM19280 in gluten-free sourdough bread to improve the microbial shelf life.
Food Microbiology, Volume 47, May 2015, Pages 36-44.