Center for Middle-East & Africa Business

«Middle East & Africa are fast growing regions with huge resources and a  large number of customers; entering and developing business in these culturally different markets is a challenge. We help you to solve  these challenges in a sustainable manner»

Khaldoun Dia-Eddine, Leiter Center for Middle-East & Africa Business

Das Center for Middle East and Africa Business konzentriert sich auf die GCC-Staaten, den Iran, die Türkei sowie Subsahara-Afrika. Wir verfügen in diesen Regionen über langjährige Beziehungen. Basierend auf unserem etablierten Netzwerk und den praxisrelevanten Erfahrungen, beraten wir Sie kompetent bei Ihren zukünftigen Geschäftstätigkeiten in diesen Regionen und analysieren Ihre Expansionspotentiale.

Fokusregionen

• Subsahara-Afrika
  • Naher Osten
  • Türkei
  • Iran

Kompetenzprofil

Weiterbildung & Training

Beratung

Unser Team verfügt über vielfältige Kompetenzen und Erfahrungen. Praxisorientierte Schulungen werden auch massgeschneidert für spezifische Kundengruppen, Branchen oder Regionen zusammengestellt. Wir unterstützen Sie, Ihr Unternehmen und Ihre Mitarbeitenden dabei, international erfolgreich zu agieren.

Wir bieten Beratungen in folgenden Bereichen:

• Interkulturelle Kommunikation
  • Internationale Verhandlungen
  • Islamic Finance
  • International Business / Internationalisierung
  • Management und Leadership
  • Leadership and Strategic Management Simulation
  • Internationales Projekt Management
  • Coaching

Kooperationspartner

Wir arbeiten mit Schweizer Institutionen und deren Mitgliedern, die im MEA-Markt tätig sind oder sein wollen, zusammen – sei es als Netzwerkpartner, Vermittler, akademische Partner oder Berater. Laufend vergrössern und intensivieren wir unser Netzwerk in der MEA-Region (international, national oder lokal). Unsere Kooperationspartner sind:

Referenzprojekte

Laufende Projekte

• International MBA: Launch of an international version of the EMBA together with an international partner.

• Regional development project with focus on agriculture, water management and renewable energy in a Middle Eastern country in collaboration with other schools of ZHAW.
  • Analysis of possibility of expending a Swiss top technology company into Middle-Eastern country with commercial advantages and technology transfer issues.
  • Project to assist SMEs in their risk assessment while going international in collaboration with a large insurance company.
  • Production of Academic Papers in the fields of: Internationalization of SMEs, Islamic Banking and international instable markets.

Abgeschlossene Projekte

• Development of a strategic plan for the commercialization and internationalization of a European start-up in the domain of renewable energy.
  • Feasibility Study and Market assessment: within the internationalization strategy of a company, the establishment of a local air transportation facility in one Middle-Eastern country.
  • Market Selection analysis in emerging markets for European manufacturer of Automatic Door Systems.
  • Project: Future Leaders of Angola, a six-month tailor-made education and training program focusing on applied international business and banking.
    Weitere Informationen
  • "Swiss Success Stories": Study Trip for a delegation of CEO's from Iran to Switzerland

Events-Seminare

Seminar für Luganer Polizeikorps: Wie erklärt man arabischen Gästen das Verhüllungsverbot?

Iran: Spotting and Vetting Opportunities
Partners: Brasidas, Geopolitical Alpha
Weitere Informationen

Intercultural communication: various workshops for Interlaken Tourismus / Schweiz Tourismus (training for guests coming from the Middle East)