Publikationen

Fachstelle Ernährung

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Development of multifunctional bakery bio-ingredients containing two important vitamins, folate and B12

: Oral presentation.

In: International Congress of Nutrition 2013. Granada, Spain: IUNS and SEN.

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Ein Löffel fürs Herz, einer für die Gefässe

: Interview for Publication.

In: Kraft & Saft: Rubrik Wissen & Technik. (pp 16-17). Zurich: Kraft & Saft.

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Essverhalten heute

: Referat.

In: Vortragsreihe Universität Giessen. 26.11.2013. (26.11.2013). Giessen: Universität Giessen.

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Guiding the Development of Multi-functional Ingredients for Bakery Products – An Overview

: Poster.

In: Lebensmittel FachTagung . (Nov 15). Wädenswil: ZHAW Life Science and Facility Management.

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Healthy aging: first insights from the SENPAN-Study, the Wädenswil senior panel

: Posterbeitrag.

In: Public Health Congress. (15.8.2013). Zürich: Public Health.

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Prävention für Kinder bis 6 Jahre im Bereich Ernährung und Bewegung – erfolgreiche Strategien (?!)

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In: Netzwerk Junge Familien. Tagung. (9.10.21013). Regensburg: Netzwerk Junge Familien.

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Application of a novel bioingredient based on co-fermentation of Weissella confusa and Propionibacterium freudenreichii to improve shelf-life and quality of bakery products

: Oral presentation.

In: 5th International Symposium Sourdough: Cereal Fermentation for Future Foods. (Oct 10-12). Helsindi, Finland: VTT Technical research centre of Finland.

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Application of a novel bioingredient based on co-fermentation of Weissella confusa and Propionibacterium freudenreichii to improve shelf-life and quality of bakery products

: Oral presentation.

In: 5th International Symposium Sourdough: Cereal Fermentation for Future Foods. (Oct 10-12). Helsinki, Finland: VTT Technical research centre of Finland.

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Development of a novel functional drink containing Aronia (Aronia melanocarpa) for the aging population

: Poster.

In: X International Symposium on Vaccinium and Other Superfruits. (June 17-22). Maastricht: International Society for Horticultural Science, ISHS.

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Multifunctional bakery bio-ingredients and nutritional supplements by fermentation of co-cultures of lactic acid bacteria and proprionibacteria

: Oral presentation.

In: 5th International Symposium Sourdough: Cereal Fermentation for Future Foods. (Oct 10-12). Helsinki, Finland: VTT Technical research centre of Finland.

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Neuartige multifunktionale Inhaltsstoffe um Backwaren mit Folat und Vitamin B12 anzureichern

: Oral Presentation.

In: 49. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung. (p. 41). Munich: Proc.Germ. Nutr. Soc., Vol. 17 .

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The important role of sensory evaluation in the development of novel multifunctional ingredients

: Poster.

In: 5th European Conference on Consumer Sense and Research. (Sept 9). Bern, Switzerland: Elsevier.

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Feasibility-Test eines für die Schweiz entwickelten online Wiegeprotokolls

: Poster.

In: 48. wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung. Potsdam: DGE.

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Targetting multifunctional bakery products – an update

: Publication.

In: Newsletter TRANSFER. (March). Zurich: ZHAW Lifesciences and Facility Management.

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Development of an online food frequency questionnaire for Switzerland

: Poster.

In: 47. wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung. Jena: DGE.